Minik oyuncum; şekillere meraklı şu ara..Temel şekilleri öğrenmiş..Vallahi bir suçum yok:)) Özel bir çaba sarfetmedim:) arada duymuş ,kitaplardan,oyunlardan vs görmüş:) Yoksa aynı fikirdeyim HALAA ; henüz erken:)
İşte durum böyle olunca, bu haftaki oyunlarımızı,işlerimizi şekillerle yapmaya karar verdik..
Bugünkü etkinliğimiz şöyle idi;
Bitmiş ve atmaya kıyamadığım,bir fısfıslı gargara şişesinin içerisine , SU ,GIDA BOYASI ve yoğunluk için de az biraz UN koyarak bir boya hazırladık.. (boşa dememişler’ atma samanı ,gelir zamanı ‘:) )
Bir ŞABLON edindik..
Bu şablonu mukavvadan keserek kolayca elde edebilirsiniz,ama biz işin kolayına kaçtık.Elimizde olan bir şablonu kullandık…
Ve gerisiiii minik ellere kaldı… SPREYLİ PÜSKÜRTME BOYAMA 🙂
Tabii minik adamcağızım,boyayı görünce çıldırdığından mütevellit püskürtme kısmını beceremedi,eli de acıdı açıkçası..Beraber bastırdık biz de..Yine de keyifli ve farklı bir eğlenceydi:)
Ardından, dolabımızdaki şekilleri bulduk beraber, ne varsa döktük ortaya,Minik herbirisini eline alarak hangi şekil olduğunu söyledi ve snıflandırdı..
(dare (kare) ,daayre (daire) ,üdden (üçgen) :)) )
İşte minik adamın sınıflandırma şaheseri:) (halımız da karışık desenli olduğu için işler burdan biraz karışık görünmüş ama :))
DİPNOT; harf kartlarını taradık beraber..Bu kartların ne olduğunu sordum.. Önce ,nesnenin adını söyledi. ‘portakal ‘gibi, ardından elimi (ve kendi elini )portakalın üzerinde gezdirerek ‘ ŞEKLİNİN ne olduğunu ‘sordum. Bu kez beklenen yanıtı alabildim:))
Ardından tüm nesnelerde aynı ilişkiyi kurabildi..
Demek ki neymiş,ne istediğimizi açıkça ifade edecekmişiz:) Onlar gerisini biliyormuş:)))))
İşte böyle, pratik oyunlarla keyifli birgün geçirdik bugün..
Sizlerin de keyifli günler geçirebilmesi temennilerimle..
Son düzenlenme: 14 Şubat 2024